CURSUSSEN

Cursus Wet labs Voortplanting Paard bij Repro Academy

Merriebegeleiding en diagnostiek in de gynaecologie

De cursus van 28 september a.s. is nu helaas vol.
Schrijf je hieronder in voor de reservelijst. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus herhaald worden.

Wegens groot succes herhaalt Repro Academy – van Voortplantingspraktijk Paard – op maandag 28 september 2020, haar jaarlijkse cursus met wet labs. Dit zal deze keer plaatsvinden op De Nieuwe Heuvel, te Lunteren. Vijf ervaren en gerenommeerde sprekers/practici zullen de theorie en praktijk belichten.

Tijdens de wet labs worden merries onder begeleiding gescand, baarmoederbiopten en slijmmonsters genomen en  beoordeeld. Bovendien worden casuïstieken (eigen of die van de sprekers), en/of gynaecologische vraagstukken uit de praktijk, in kleine groepjes besproken.  

De basic merriebegeleiding zal behandeld worden waarbij niet alleen de dagelijkse maar ook de uitdagende gevallen aan bod komen. Verschillende materialen en technieken bij het nemen van slijmmonsters (voor bacteriologisch onderzoek en cytologie), zoals small volume lavage en het gebruik van de cytobrush, worden besproken en geoefend op de merrie. Evenals het prepareren van monsters voor verzending en beoordeling (Diff Quick).  Vervolgens worden de respectievelijke therapieën, waaronder het flushen en dichtzetten van de merrie, besproken en geoefend. 

Tijdens de wet labs op 28 september kan je zelf bovenstaande handelingen, in kleine groepen, transrectaal en vaginaal oefenen en casuïstieken naar keuze bespreken. PE nascholingspunten zijn aangevraagd. Maximaal 24 deelnemers. NB wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. Deelname op eigen risico. Wij zullen zorg dragen voor verschaffing van persoonlijke beschermingsmiddelen (mondkapjes en handgel). Desalniettemin vragen wij een ieder die klachten heeft die kunnen wijzen op een besmetting met COVID-19 om zich te laten testen alvorens op de cursus aanwezig te zijn, dan wel zich op tijd af te melden.

Door PE-Veterinair geaccrediteerd
met 7,5 nascholingspunten.

Download hier ons programma van 28 september 2020

Team

Drs. Maarten Hoogewijs

Drs. Maarten Hoogewijs (Dipl. ECAR, Zoutekreken nv-Knocke Arabians, België), is naast een zeer ervaren practicus ook een gedreven onderzoeker. Met een groot aantal wetenschappelijke artikelen op zijn naam, van embryotransplantatie tot sperma verwerking, heeft hij zijn passie en kennis op het gebied van voortplanting van het paard wel aangetoond en is daarop dan ook gepromoveerd.

CV Drs. Maarten Hoogewijs

Dr. Denis Necchi

Dr. Denis Necchi (Dipl. ECAR) is een zeer bekwaam paarden gynaecoloog en Europees specialist sinds 2006. Hij is werkzaam geweest zowel in de praktijk (Zweden, Italie, Select Breeders, Avantea, Keros) als op de faculteit Diergeneeskunde (Utrecht) en heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in vruchtbaarheid van merrie en hengst, embryotransplantatie en Ovum Pick up.

CV Dr. Denis Necchi

Drs. Reini Dijkman

Drs. Reini Dijkman (Dipl. ECVP) is alweer bijna 10 jaar werkzaam bij de Gezondheidsdienst Deventer, waar zij zich vooral toelegt op veterinaire diagnostiek (o.a. cytologie en biopten). Zij zal tijdens de wet labs het prepareren van een biopt en slijmmonster voor cytologie en het beoordelen ervan met ons doornemen.  Verschillende preparaten kunnen onder begeleiding bekeken worden onder de microscoop.

Drs. Tilly Spierings

Drs. Tilly Spierings is haar gehele carrière werkzaam bij VC Someren waar zij als intern in 2003 begon. Sinds 2008 heeft zij zich volledig toegelegd op de gynaecologie van het paard en heeft zij een zeer succesvol embryo transplantatie station opgezet met grote aantallen draagmerries in haar beheer.  Sinds kort heeft zij ook Ovum Pick up ten behoeve van ICSI aan haar vaardigheden toegevoegd.

Drs. Annelies Smeyers

Drs. Annelies Smeyers is afgestudeerd in Gent(B) en een echte dierenarts uit de praktijk met hart voor mens en dier. Zij is in haar eigen praktijk actief met embryotransplantatie en ondersteunt en complementeert het team met praktische tips en tricks.

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs exclusief BTW is €550,-. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.