BACTIVATE

BACTIVATE beschikbaar in Nederland

Geneesmiddel kan helpen onvruchtbaarheid bij merries te bestrijden

 

 

Vanaf 1 april is BACTIVATE beschikbaar in Nederland. Dit geneesmiddel kan helpen om de grootste oorzaak van onvruchtbaarheid bij merries, een chronische infectie in het slijmvlies van de baarmoeder, te bestrijden. BACTIVATE is ontwikkeld op de Universiteit van Kopenhagen door professor Anders Miki Bojensen en embryologist Morten Rønn Petersen en vanaf 1 april te bestellen bij de Specialistische Voortplantingspraktijk.

 

Een chronische infectie in het slijmvlies van de baarmoeder is de grootste oorzaak voor onvruchtbaarheid bij merries. “We ontdekten dat veel paarden een sluimerende infectie hebben, zonder dat zij klinische symptomen laten zien”, licht Bojensen toe. Het product dat Bojensen en Petersen ontwikkelden, genaamd ‘BACTIVATE’, activeert de bacteriën waardoor deze gekweekt kunnen worden en de merrie vervolgens gericht behandeld.

 

Behandeling met BACTIVATE werd succesvol ingezet door dierenartsen van de grootste paardenkliniek ter wereld in Kentucky(zie Poster voor details). Omdat de resultaten zo veelbelovend zijn, is in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen een bedrijf gestart om BACTIVATE te produceren en op de markt te brengen.

 

Vanaf 1 april aanstaande kan uw dierenarts BACTIVATE bestellen bij de Specialistische Voortplantingspraktijk.

 

N.B. Het verdient aanbeveling om eerst de productinformatie te lezen. Hierin wordt ook het geadviseerde gebruiksprotocol vermeld en kunt u lezen of uw merrie geschikt is voor bovenvermeld product. Het kan de resultaten aanzienlijk beïnvloeden wanneer niet aan de randvoorwaarden wordt voldaan.

 

Voor prijs en transport informatie kunt u contact opnemen met Myrthe Wessel, 06 51 32 60 48.

 

Meteen bestellen. Verwachtte levertijd momenteel 3 wkn.