OVER ONS

Over Voortplantingspraktijk Paard

Voortplantingspraktijk Paard is een praktijk die zich met name richt op de voortplanting en tandheelkunde van het paard. De VPP is gespecialiseerd in merriebegeleiding en embryotransplantatie (ET) op maat. Het is tevens mogelijk om bij ons een draagmerrie te huren voor uw embryo. Een goede kwaliteit en optimale service zijn voor ons belangrijk. Naast het werk in de praktijk organiseren we congressen voor dierenartsen, cursussen voor hengstenhouders en paardeneigenaren. Op een open en enthousiaste manier wordt kennis en ervaring gedeeld. Met de klantgerichte service kan ook de eerstelijns dierenarts met zijn of haar vragen en patiënten bij ons terecht.

Het team

Drs. Maaike Lautenschutz-Soethout

Nadat dierenarts Maaike Lautenschutz-Soethout in 2006 afstudeerde aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent (België), is zij begonnen als paardendierenarts op Dierenartsenpraktijk Bodegraven. Het werk als dierenarts op de afdeling paard in deze groepspraktijk was zeer uiteenlopend. Het varieerde van visites voor de buitenpraktijk, tandheelkundige zorg, anesthesie tijdens operaties tot de merriebegeleiding en embryotransplantaties. De laatste jaren heeft zij zich daar met name verder verdiept in de voortplanting. Een bijzondere ervaring op dit gebied was de werkstage op het gespecialiseerde embryostation ‘Doña Pilar’ in Argentinië. De kennis en ervaring die zij daar heeft opgedaan zijn erg waardevol gebleken. In 2014 startte zij haar eigen Paardenpraktijk VLS en heeft zij enkele jaren nauw samen gewerkt met de Specialistische Voortplantingspraktijk (SVP) van dierenarts Myrthe Wessel. In januari 2017 zijn deze twee praktijken gefuseerd tot de huidige Voortplantingspraktijk Paard. 

Naast de voortplanting richt Maaike Lautenschutz-Soethout zich ook op de tandheelkunde van het paard. Dit is een ander vakgebied binnen de paardengeneeskunde waar ze jarenlange ervaring in heeft. 

Sinds 1 januari 2022 is onze collega en compagnon Myrthe Wessel na een carrière van ruim 20 jaar vol passie in het veld op het gebied van de Voortplanting een nieuwe uitdaging aan gegaan in de farmaceutische industrie. Sinds 2021 heeft het team versterking gekregen van drs. Benthe Gilbers-Dieperink. Maaike en Benthe zetten met al hun passie de Voortplantingspraktijk Paard voort.

Drs. Benthe Gilbers-Dieperink

Drs. Benthe Gilbers-Dieperink is in 2016 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent waarna ze aansluitend een Equine Internship heeft gevolgd bij paardenkliniek Equitom. Dit was een intens jaar waarbij ze veel heeft gezien van de verschillende disciplines zoals Spoed, Interne geneeskunde, Chirurgie, beeldvorming, enz. Hierna is ze begonnen als paardendierenarts bij DAP Suylighem, een groepspraktijk met zowel eerste- als tweedelijns paardenzorg. Haar werk hier varieerde van visites in de buitenpraktijk tot de zorg van de paarden op de praktijk, merriebegeleiding en tandheelkundige zorg van paarden zowel aan huis als op de praktijk. Na hier met veel plezier te hebben gewerkt is ze haar man achterna gereisd naar het oosten van het land en begonnen bij Paardenkliniek de Watermolen. In de loop van de jaren is haar liefde voor de voortplanting en tandheelkunde steeds verder uitgebreid en werkt ze met ontzettend veel plezier bij de Voortplantingspraktijk Paard!

Missie en visie

Missie

Voortplantingspraktijk Paard is gespecialiseerd in de voortplanting van het paard. We leveren kwaliteit op basis van onze inzet, kennis en ervaring. Daarnaast hebben we servicegerichtheid en een open communicatie met onze klanten hoog in het vaandel staan. 

De ervaring als allround dierenarts zorgt ervoor dat naast de focus op de twee grote pijlers, voortplanting en tandheelkunde, het totaalbeeld van het paard niet wordt vergeten. 

Visie

Voortplantingspraktijk Paard onderscheidt zich op het gebied van de voortplanting en tandheelkundige zorg van uw paard. Door met veel plezier deze diensten te verzorgen en open te staan voor vernieuwingen, wil Voortplantingspraktijk Paard zich blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we een goede vertrouwensband met onze klanten belangrijk.

Partners

In het voortplantingsseizoen kunt u terecht op ons merriespreekuur bij MVM Horses in de Steeg; https://mvmhorses.nl

Maaike Lautenschutz-Soethout en Benthe Gilbers-Dieperink zijn als dierenarts aangesloten bij de volgende beroepsgroepen:

KNMvD: Koninklijke Maatschappij voor Dierenartsen,
GGP: Groep Geneeskunde Paard, een onderdeel van de KNMvD,
NVVGP: Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorging van het Paard,
CPD: Collectief praktiserende dierenartsen.

Onze diensten

Voortplantingspraktijk Paard richt zich op de voortplanting en tandheelkunde van uw paard.
Daarnaast organiseren we cursussen en workshops voor paardeneigenaren.

VOORTPLANTING

TANDHEELKUNDE

CURSUSSEN

Wilt u meer informatie? Bel gerust 06 13 82 25 42 of mail uw vraag!