CURSUSSEN

23 maart 2023

Basic Merriebegeleiding en Diagnostiek

Cursus Wet lab Voortplanting Paard bij Repro Academy

De cursus van 23 maart zit vol. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst

‘Wet labs Basic Mare management and diagnostic tools in reproduction’

Ter ere van de opening van onze nieuwe kliniek in Sinderen organiseert Repro Academy op donderdag 23 maart 2023 een extra seminar Merriebegeleiding en diagnostiek met wet labs voor paardendierenartsen. Een team van ervaren en gespecialiseerde dierenartsen brengt ons de kneepjes van het vak van de merriebegeleiding bij en welke handvaten we hierbij kunnen gebruiken op het gebied van de diagnostiek. Voor de presentaties en de lunch zijn we te gast bij de Koffieboerderij “Groot Nibbelink” aan de Nibbelinklaan 12 in Sinderen. Na de lunch gaan we voor de wet labs naar de nieuwe praktijkruimte van Voortplantingspraktijk Paard aan de Scholtenweg 1 in Sinderen..

Onderzoeker en kliniekhoofd van de voortplanting van het paard aan de Universiteit van Gent, dr. Jan Govaere, vertelt ons alles over de cyclus van de merrie met de bijbehorende abnormaliteiten en hoe we hier als dierenarts op in kunnen spelen.

 

Dierenarts, PHD en Europees specialist in de voortplanting van paarden dr. Cyriel Ververs is werkzaam bij Equiception. Hij zal ons alles uitleggen over de merriebegeleiding van vers en diepvriessperma en welke diagnostische mogelijkheden we hebben bij probleemmerries.

 

Hoe neem je een goed biopt en een cytologie uitstrijkje van de uterus en welke praktische informatie kan je hieruit halen? Voortplantingsspecialist, drs. Myrthe Wessel, is de aangewezen persoon om ons over dit onderwerp alle ins and outs te vertellen.

 

Zoals u van ons gewend bent, zal ook voor de inwendige mens goed gezorgd worden en zijn voor de cursisten nascholingspunten aangevraagd bij PE-Veterinair.

 

Aanmelding gaat via deze website, met een maximaal aantal deelnemers van 21 personen. Prijs € 650,- excl. btw, inclusief drankjes, lunch en syllabus.

ACCREDITATIE PUNTEN AANGEVRAAGD
BIJ PE-VETERINAIR.

Download hier ons programma van 23 maart 2023
Download hier ons
programma van
23 maart 2023
Download hier ons programma van
23 maart 2023

Team Basic Merriebegeleiding en Diagnostiek

Dr. Cyriel Ververs – Equiception

Cyriel is afgestudeerd in 2009 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent (BE). Vervolgens behaalde hij in 2016 zijn specialisten titel van de ‘European College of Animal Reproduction’ en promoveerde hij in 2018. In deze periode lag zijn focus op de geassisteerde voortplantingstechnieken van het paard. Hij begeleidde stoeterijen op het gebied van embryotransplantatie en hield zich bezig met het optimaliseren van de OvumPick-Up techniek (OPU). Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest op de afdeling Voortplanting en Verloskunde van de faculteit diergeneeskunde In Gent (BE) vertrok hij samen met zijn vrouw voor een buitenlands avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Hier was hij ruim twee jaar werkzaam bij Sharjah Equine Hospital waar hij verantwoordelijk was voor de voortplantingsafdeling en zich richtte op de vruchtbaarheid van zowel merrie als hengst. Eind 2022 kwam hij terug naar Nederland. Na een korte waarneming in de praktijk in Zeeuws-Vlaanderen startte hij bij Equiception, een gespecialiseerde fertiliteitskliniek voor paarden met een focus op Embryotransfer en Ovum Pick-Up. Cyriel houdt ervan diersoort overschrijdend te werken en inzichten te gebruiken voor de verbetering van bestaande technieken. Naast zijn werk binnen de paarden houdt hij zich ook graag bezig met voortplantings-uitdagingen van met uitsterven bedreigde diersoorten.

Dr. Jan Govaere

Dr. Jan Govaere studeerde af in 2000 aan de fac DGK te Gent. Naast talloze interims in België en Frankrijk, volgde hij een intern en resident programma aan de dienst voortplanting, verloskunde en bedrijfsdiergeneeskunde aan dezelfde faculteit. In 2005 behaalde hij het diploma ‘vakdierenarts Paard’ en werd hij tevens Diplomate in Equine Reproduction (ECAR). Verder specialiseerde hij zich aan de RVC London. Tegenwoordig is hij als kliniekhoofd werkzaam in de kliniek voortplanting en verloskunde waar hij de dienstverlening, het klinisch onderwijs en het klinisch onderzoek in de voortplanting van het paard mee vorm geeft.

Drs. Myrthe Wessel

Drs. Myrthe Wessel, dACT, dECAR, NL-specialist.

Na het behalen van haar dierenarts diploma in Utrecht (2000) heeft Myrthe onderzoek naar motiliteit van spermacellen gedaan in het laboratorium van dr. B.A. Ball  (UCDavis) en daar aansluitend een 2-jarige specialisatie gedaan in de Voortplanting (voornamelijk Paard).

Vervolgens is zij werkzaam geweest in de praktijk (Nieuw-Zeeland, Bruce Taylor, Martin) en op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hierna wederom de plas over, op New Bolton Center (universiteit van Pennsylvania, VS) een jaar lectureship gedaan. Uiteindelijk neergestreken in haar geboorteland waar zij eerst in Vorden (De Graafschap Dierenartsen) praktiseerde. Hierna heeft zij een eigen bedrijf opgestart, de Specialistische Voortplantingspraktijk. Deze praktijk legde zich volledig toe op eerste- en tweedelijns  voortplantingsdiergeneeskunde van m.n. het paard (zowel de merrie als de hengst). Vanaf 2017 werkte zij met veel plezier samen met Maaike Lautenschutz en runden zij samen de Voortplantingspraktijk Paard. Sinds begin 2022 is Myrthe werkzaam in de industrie. Daarnaast heeft zij een doorstart gemaakt met haar Specialistische Voortplantingspraktijk. Bezigheden bestaan uit embryo spoeling/-transplantatie, merrie begeleiding, waarnemingen en consulten binnen de gynaecologie paard, het geven/organiseren van cursussen met o.a. de Voortplantingspraktijk Paard, behandelen van doorverwezen patiënten, verkoop van Cleanworking producten en sinds kort dus de technische ondersteuning van medicijn ontwikkeling binnen de industrie.

In 2007 heeft zij haar specialisten examens gehaald en mag zij zich zowel Amerikaans als Europees als ook Nederlands voortplantingsspecialist noemen. Ze woont met dochter Jet in Amsterdam.

www.cleanworking.nl

www.svp-wessel.nl

Drs. Annelies Smeyers

Drs. Annelies Smeyers is afgestudeerd in Gent(B) en heeft een praktijk Equivit met focus op reproductie; merriebegeleiding, embryotransplantatie en transplanteren van verse en ICSI-embryo’s. Ze ondersteunt en complementeert het Repro Academy team met praktische tips en tricks.

Drs. Maaike Lautenschutz

Nadat Maaike Lautenschutz-Soethout in 2006 als dierenarts afstudeerde aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent (België), is zij begonnen als paardendierenarts op Dierenartsenpraktijk Bodegraven. Het werk als dierenarts op de afdeling paard in deze groepspraktijk was zeer uiteenlopend. Het varieerde van visites voor de buitenpraktijk, tandheelkundige zorg, anesthesie tijdens operaties tot de merriebegeleiding en embryotransplantaties. De laatste jaren heeft zij zich daar met name verder verdiept in de voortplanting. Een bijzondere ervaring op dit gebied was de werkstage op het gespecialiseerde embryostation ‘Doña Pilar’ in Argentinië. De kennis en ervaring die zij daar heeft opgedaan zijn erg waardevol gebleken. In 2014 startte zij haar eigen Paardenpraktijk VLS en heeft zij enkele jaren nauw samen gewerkt met de Specialistische Voortplantingspraktijk (SVP) van dierenarts Myrthe Wessel.

In januari 2017 zijn deze twee praktijken gefuseerd tot de huidige Voortplantingspraktijk Paard.

Naast de voortplanting richt de praktijk zich ook op de tandheelkunde van het paard en organiseren ze jaarlijks congressen voor dierenartsen op het gebied van de gynaecologie en inseminatiecursussen voor hengstenhouders en geïnteresseerde fokkers.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 650 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

Klik hier om u in te schrijven

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 650 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

Klik hier om u in te schrijven