CURSUSSEN

30 maart 2023

Embryo Transplantatie

Cursus Wet lab Voortplanting Paard bij Repro Academy

De cursus van 30 maart zit vol. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst

‘Wetlabs Embryoflush and -transfer of fresh and ICSI embryo’s’

Ter ere van de opening van onze nieuwe kliniek in Sinderen organiseert Repro Academy op donderdag 30 maart 2023 een extra seminar met wet labs voor paardendierenartsen. Een team van ervaren en gespecialiseerde dierenartsen leert ons die dag alles over embryotransplantatie en ICSI embryo’s. Voor de presentaties en de lunch zijn we te gast bij de Koffieboerderij “Groot Nibbelink” aan de Nibbelinklaan 12 in Sinderen. Na de lunch gaan we voor de wet labs naar de nieuwe praktijkruimte van Voortplantingspraktijk Paard aan de Scholtenweg 1 in Sinderen.

Dr. Anthony Claes, teamleider en assistent professor van de voortplanting van het paard aan de Universiteit van Utrecht, vertelt ons alles over embryotransplantatie in de praktijk. Hierbij komt o.a. de selectie van de draagmerrie aan bod en het gebruik van de Wilsher transfer.

 

Dr. Jutta Sielhorst heeft als practicus jarenlange ervaring met embryotransplantaties in Duitsland. Naast haar werk als practicus houdt zij zich de laatste jaren als eigenaresse van het bedrijf ReproTraining actief bezig met wetenschappelijke en praktische kennisoverdracht aan paardendierenartsen. Zij zal ons alles leren over embryospoelingen en bijpraten over de recente ontwikkelingen in de wereld van embryotransplantatie.

 

Waar moeten we opletten als we een merrie begeleiden voor het OPU/ICSI traject en hoe kunnen we succesvol een ICSI embryo ontdooien en voorbereiden voor de embryotransplantatie? Paardendierenarts en eigenaresse van Seldsum Equine Fertility, Drs. Esther Hovenga, leert ons hier alles over tijdens haar lezing en wetlab.

 

Zoals u van ons gewend bent, zal ook voor de inwendige mens goed gezorgd worden en zijn voor de cursisten nascholingspunten aangevraagd bij PE-Veterinair.
Aanmelding gaat via deze website, met een maximaal aantal deelnemers van 21 personen. Prijs € 650,- excl. btw, inclusief drankjes, lunch en syllabus.

Accreditatie punten aangevraagd
bij PE-Veterinair

Download hier ons programma van 30 maart 2023
Download hier ons
programma van
30 maart
Download hier ons programma van
30 maart 2023

Team Embryo Transplantatie

Drs. Esther Hovenga-de Melker

Seldsum Equine Fertility
In januari 2003 begon Esther in het Friese Bolsward te werken als all round landbouwhuisdierenarts. Vanaf het begin lag haar passie bij de fokkerij en de fertiliteit van het paard. In 2011 startte Esther haar eigen onderneming, Seldsum Equine Fertility, en legde zich daarbij volledig toe op de gynaecologie van het paard. Samen met haar man, Minne Hovenga die in april 2020 overleed, heeft zij Stoeterij Seldsum in het Friese Jelsum uitgebouwd tot een allround fertiliteitsbedrijf, waarbij specialistische gynaecologische zorg, embryotransplantatie, het verhuren van draagmoeders (ca 120) en de geboorteservice voor merries hand-in-hand gaan. Vanaf de introductie van de OPU/ICSI techniek in Nederland heeft Esther zich toegelegd op de ontwikkeling en uitvoering hiervan in samenwerking met Dr. Karin Hendriks binnen het bedrijf SeldsumEQHendriks.
Daarnaast runt Esther ook nog een fok- en sportstal voor springpaarden.

Dr. Anthony Claes

Dr. Anthony Claes– Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

2015-Present: Assistant Professor in Equine Reproduction (Team Leader Equine Reproduction), Utrecht University, The Netherlands

2014 – 2015: Assistant Professor in Equine Reproduction, Utrecht University, The Netherlands

2014: PhD (Gluck Equine Research Center)

2011- 2014: Gluck Equine Research Center, University of Kentucky, Kentucky, USA

2010-2011: Lecturer in Equine Reproduction, UC Davis, University of California, USA

2008: Diplomate American College of Theriogenologists

2008: Equine stud veterinarian, Scone Veterinary Hospital, Australia

2006-2008: Residency in Equine Reproduction, UC Davis, University of California, USA

Dr. Jutta Sielhorst

Dr. Jutta Sielhorst, Dipl. ECARReproTraining, Verl, Germany

After numerous years of experience in the field of equine reproductive medicine at the CelleState Stud, the University of Veterinary Medicine Foundation (TiHo) Hannover, theVeterinary Competence Center Karthaus GmbH and specialist clinics in New Zealand and Australia, I am now working independently at the interface between science and practice, beginning in February 2020.

My focus is on practice-oriented continuing education and collegial exchange in thiswonderful field of reproductive medicine. As such, my long-term goals are the exchange of knowledge between science and practice and the promotion of relevant scientific activity in cooperation with the TiHo Hannover.

In order to pass on the joy of lifelong training, continuing education and the veterinaryprofession, I completed a professional teaching course during my six years at TiHo Hannover and will participate in further training as a systemic coach and team consultant in 2020/2021

Drs. Annelies Smeyers

Drs. Annelies Smeyers is afgestudeerd in Gent(B) en heeft een praktijk Equivit met focus op reproductie; merriebegeleiding, embryotransplantatie en transplanteren van verse en ICSI-embryo’s. Ze ondersteunt en complementeert het Repro Academy team met praktische tips en tricks.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 650 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

Klik hier om u in te schrijven

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 650 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

Klik hier om u in te schrijven