CURSUSSEN

20 november 2023

Seminar Voortplanting Paard bij Repro Academy

Ovum Pick up (pre- en postmortem) en embryo vitrificatie, het microbioom van de uterus en ISER congres summary (eng.)

Ook dit najaar organiseert Repro Academy – van Voortplantingspraktijk Paard – een internationaal congres voor de paardengynaecoloog op niveau. Op maandag 20 november 2023 kan de paardendierenarts zich bijscholen op het gebied van Ovum Pick Up (pre- en postmortem); hoe stuur ik eierstokken of eicellen op van een merrie die geëuthanaseerd is/wordt en hoe bereid ik me voor? Volgens Emma (Lorenzen) kan iedereen het! Ook wordt er gesproken over het maturatie proces van eicellen, de ICSI handeling zelf en het invriezen via vitrificatie van IVP embryo’s met een demonstratie van de VitriFits. Daarnaast zal besproken worden hoe men tot de keuze komt van de ene (ART) techniek of de andere. The art of ART; when and how to recommend the most suitable technique? Als kers op de taart zullen onze zeer ervaren en wetenschappelijk uitstekend onderlegde specialisten een ‘News hour’ geven van de meest relevante onderzoeken die deze zomer zijn gepresenteerd op het ISER congres in Brazilië. Het schitterende Green Valley Estate in Deurne zal haar deuren openen en ons welkom heten voor deze gezellige en leerzame bijeenkomst.

Team

Dit jaar bestaat het team uit onze eigen drs. Babiche Heil (dACT). Zij is na haar afstuderen werkzaam geweest zowel in eigen land als in Australië, Amerika en Nieuw Zeeland om na vele omzwervingen nu neer te zijn gestreken aan de Washington State University. Zij heeft in haar carrière als voortplantingsspecialist zich naast haar klinisch werk ook toegelegd op onderzoek naar het uterine microbioom van de voortplantingsorganen. ‘Not all bacteria are bad’ is haar motto in deze.

 

De tweede spreker is dr. Emma Lorenzen (DVM, PhD), uit Denemarken. Zij is in 2019 VetEmbryo gestart, een EU gecertificeerde kliniek en lab in Zuid Denemarken dat gespecialiseerd is in ART’s. Zij doen op hoog niveau OPU, ICSI en transfers van embryo’s. Daarnaast voeren zij klinisch onderzoek uit om op de openstaande vragen binnen deze technieken een antwoord te vinden en de efficiëntie van paarden in vitro productie van embryo’s te vergroten.

 

De derde spreker van dit ijzersterke team is dierenarts, PHD en Europees specialist in de voortplanting van paarden dr. Cyriel Ververs (DVM, PhD, Dipl ECAR). Hij is werkzaam bij Equiception, een kliniek gespecialiseerd in OPU en ICSI, embryotransplantatie en vruchtbaarheidsbehandelingen.

 

Zoals u van ons gewend bent, zal ook voor de inwendige mens goed gezorgd worden en zijn de accreditatiepunten aangevraagd bij PE-Veterinair.

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 265 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

ACCREDITATIE PUNTEN AANGEVRAAGD
BIJ PE-VETERINAIR.

Download hier ons programma van 20 november 2023
Download hier ons
programma van
20 november 2023
Download hier ons programma van
2o november 2023

Team Seminar Voortplanting Paard

Dr. Babiche Heil

Dr. Babiche Heil is an assistant professor in comparative theriogenology in the Department of Veterinary Clinical Medicine at Washington State University, Washington, USA. After she earned her master’s degree in veterinary medicine and her DVM with honors from Utrecht University in the Netherlands in 2010, she completed a rotating internship in equine medicine, surgery and anaesthesia and a second internship in equine reproduction. After multiple back-to-back equine breeding seasons between the Northern and Southern hemisphere she relocated to New Zealand in 2014. While in private practice in New Zealand she started her residency in Theriogenology via the alternate route in conjunction with Louisiana State University and she became a diplomate of the American College of Theriogenologists in 2019. Since she has worked as a stud veterinarian on a large Thoroughbred farm in Australia, in a mixed practice in the high country of New Zealand’s South Island and as canine and equine reproduction specialist for a large private practice in New Zealand. Her clinical interest are the problem and pregnant mare in health and disease. And her main research area is the equine reproductive tract microbiome.

Emma Lorenzen, DVM PhD

Emma Lorenzen graduated as a veterinarian from the University of Copenhagen in 2013 and went straight into a position as research assistant. Shortly after, she started as a PhD student withinreproductive immunology, and following the PhD degree, she entered a post doc position in bovine in vitro fertilization at the University of Copenhagen.

In parallel to this project, she started doing equine ICSI and as this work started to give blastocysts and pregnant recipients, it led to the establishment of VetEmbryo in the beginning of 2019. VetEmbryo is an EU certified clinic and laboratory in the Southern part of Denmark, specialized in advanced equine reproductive technologies, offering equine oocyte pick up (OPU), ICSI and transfer of embryos.

Along commercial activities, the VetEmbryo team is conducting clinical research, trying to uncover some of the open questions within the equine OPU and ICSI process, with the aim of improving the efficiency of the equine in vitro embryo production system.

Emma is currently co-author of 10 scientific published full papers and 4 scientific conference abstracts.

Dr. Cyriel Ververs – Equiception

Cyriel is afgestudeerd in 2009 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent (BE). Vervolgens behaalde hij in 2016 zijn specialisten titel van de ‘European College of Animal Reproduction’ en promoveerde hij in 2018. In deze periode lag zijn focus op de geassisteerde voortplantingstechnieken van het paard. Hij begeleidde stoeterijen op het gebied van embryotransplantatie en hield zich bezig met het optimaliseren van de OvumPick-Up techniek (OPU). Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest op de afdeling Voortplanting en Verloskunde van de faculteit diergeneeskunde In Gent (BE) vertrok hij samen met zijn vrouw voor een buitenlands avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Hier was hij ruim twee jaar werkzaam bij Sharjah Equine Hospital waar hij verantwoordelijk was voor de voortplantingsafdeling en zich richtte op de vruchtbaarheid van zowel merrie als hengst. Eind 2022 kwam hij terug naar Nederland. Na een korte waarneming in de praktijk in Zeeuws-Vlaanderen startte hij bij Equiception, een gespecialiseerde fertiliteitskliniek voor paarden met een focus op Embryotransfer en Ovum Pick-Up. Cyriel houdt ervan diersoort overschrijdend te werken en inzichten te gebruiken voor de verbetering van bestaande technieken. Naast zijn werk binnen de paarden houdt hij zich ook graag bezig met voortplantings-uitdagingen van met uitsterven bedreigde diersoorten.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 265 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

Klik hier om u in te schrijven

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus. De prijs voor de hele dag is € 265 excl. btw. U ontvangt na aanmelding een factuur. Zodra deze is voldaan wordt de inschrijving als definitief beschouwd.

Klik hier om u in te schrijven