Klantenavond 21 januari 2019

Klantenavond 21 januari 2019

Welkom op onze klantenavond op maandag 21 januari in het

Museumcafé ‘De Kribbe’, Weerdseweg 6a, Wilp (bij het pontje aan de IJssel).

  • Aanvang:        19:30u

Het thema van deze avond zal zich richten op de infectieziekten droes, influenza en rhinopneumonie. Deze zeer besmettelijke ziekten voor paarden komen we regelmatig tegen op de social media. De symptomen, behandeling, diagnostiek en verspreiding van deze ziekten komen op deze avond aan bod.

Kan een paard eigenlijk drager worden van deze ziekten? Hoe kan het management op uw bedrijf het ziekteverloop en verdere besmetting voorkomen? En hoe zit het met de wedstrijden? Dierenarts Maaike Lautenschutz zal u hierover uitgebreid bijpraten.

  • Aangezien de gevolgen en complicaties van een Droes besmetting ver reiken, is preventie belangrijk. Dierenarts Annelies Wouters van ‘MSD Animal Health’ zal zodoende het een en ander uiteenzetten over droes en het gebruik en inzetten van vaccinatie hiertegen. (lees hier alvast wat achtergrond informatie:

https://www.my-msd-animal-health.nl/paardeneigenaar/vaccineren/droes/)

Kortom een uitgelezen kans voor een leerzame en gezellige avond!

Graag vóór 14 januari via e-mail opgeven met hoeveel personen u aanwezig bent.; info@vppaard.nl .