CURSUSSEN

28 september 2021

Basic Merriebegeleiding en Diagnostiek

Cursus Wet lab Voortplanting Paard bij Repro Academy

Basic Merriebegeleiding en diagnostiek

Tijdens deze wet labs op 28 september 2021 worden merries onder begeleiding gescand, baarmoeder biopten en slijmmonsters genomen en  beoordeeld. Bovendien worden casuïstieken (eigen en die van de sprekers) in kleine groepjes besproken. De basic merriebegeleiding zal behandeld worden waarbij niet alleen de dagelijkse maar ook de uitdagende gevallen aan bod komen. Diagnostiek in de vorm van een small volume lavage, het nemen, verzenden en beoordelen van slijmmonsters (voor bacteriologisch onderzoek en cytologie) en biopten wordt besproken en geoefend op de merries.

Tijdens de wet labs kan je zelf bovenstaande handelingen, in kleine groepen, transrectaal en vaginaal oefenen en casuïstieken naar keuze bespreken. PE nascholingspunten zijn aangevraagd. Maximaal 24 deelnemers.

 

N.B. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. Deelname op eigen risico. De deelnemers die niet of korter dan twee weken van tevoren gevaccineerd zijn zouden wij willen verzoeken om zich voor de cursus volgens de RIVM-richtlijnen op corona te laten testen via ‘testen voor toegang’, www.testenvoortoegang.org. Deze test is gratis en over het algemeen is de uitslag binnen 2 uur bekend.

 

Volg de cursus als webinar

U kunt ook online deelnemen. Middels een webinar zullen wij het theoretische deel van de cursus online toegankelijk maken. Geef uw voorkeur aan in het inschrijfformulier.

Door PE-Veterinair geaccrediteerd
met 7,5 nascholingspunten.

Download hier ons programma van 28 september 2021
Download hier ons
programma van
28 september 2021
Download hier ons programma van
28 september 2021

Team Basic Merriebegeleiding en Diagnostiek

Drs. Maarten Hoogewijs

Dipl ECAR, Zoutekreken nv-Knocke Arabians, België
Drs. Maarten Hoogewijs (Dipl. ECAR, Zoutekreken nv-Knocke Arabians, België), is naast een zeer ervaren practicus ook een gedreven onderzoeker. Met een groot aantal wetenschappelijke artikelen op zijn naam, van embryotransplantatie tot sperma verwerking, heeft hij zijn passie en kennis op het gebied van voortplanting van het paard wel aangetoond en is daarop dan ook gepromoveerd.

CV Drs. Maarten Hoogewijs

Dr. Denis Necchi

Dipl. ECAR, Keros, B
Dr. Denis Necchi (Dipl. ECAR) is een zeer bekwaam paarden gynaecoloog en Europees specialist sinds 2006. Hij is werkzaam geweest zowel in de praktijk (Zweden, Italie, Select Breeders, Avantea, Keros) als op de faculteit Diergeneeskunde (Utrecht) en heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in vruchtbaarheid van merrie en hengst, embryotransplantatie en Ovum Pick up.

CV Dr. Denis Necchi

Drs. Reini Dijkman

Dipl ECVP, Gezondheidsdienst voor Dieren, Deventer
Drs. Reini Dijkman (Dipl. ECVP) is alweer bijna 10 jaar werkzaam bij de Gezondheidsdienst Deventer, waar zij zich vooral toelegt op veterinaire diagnostiek (o.a. cytologie en biopten). Zij zal tijdens de wet labs het prepareren van een biopt en slijmmonster voor cytologie en het beoordelen ervan met ons doornemen.  Verschillende preparaten kunnen onder begeleiding bekeken worden onder de microscoop.

Drs. Tilly Spierings

Veterinair Centrum Someren
Drs. Tilly Spierings is haar gehele carrière werkzaam bij VC Someren waar zij als intern in 2003 begon. Sinds 2008 heeft zij zich volledig toegelegd op de gynaecologie van het paard en heeft zij een zeer succesvol embryo transplantatie station opgezet met grote aantallen draagmerries in haar beheer.  Sinds kort heeft zij ook Ovum Pick up ten behoeve van ICSI aan haar vaardigheden toegevoegd.

Drs. Annelies Smeyers

Smeyers, dierenarts, Belgie
Drs. Annelies Smeyers is afgestudeerd in Gent(B) en een echte dierenarts uit de praktijk met hart voor mens en dier. Zij is in haar eigen praktijk actief met embryotransplantatie en ondersteunt en complementeert het team met praktische tips en tricks.

Drs. Hanna Remans

Hanna Remans, Belgie
Dierenarts Hanna Remans is in 1996 afgestudeerd in Gent met keuzevak verloskunde/voorplanting. Tijdens en na haar studies heeft ze enkele seizoenen meegeholpen op stoeterij “Zangersheide” in Lanaken, waar haar interesse en passie voor de reproductie nog meer is gegroeid. Na haar afstuderen in 1996 begon ze met haar eigen algemene paardenpraktijk die na enkele jaren geëvolueerd is naar een gespecialiseerde voortplantingspraktijk.
Momenteel is ze met haar station gevestigd in Oudsbergen, België, waar ze een Europees erkend KI-centrum en embryotransfercentrum uitbaat.