Workshops Voortplanting Paard 7 & 8 en 28 & 29 februari 2024

Workshops Voortplanting Paard 7 & 8 en 28 & 29 februari 2024

Praktijkdagen Voortplanting Paard. 

Op 7 & 8 en 28 & 29 februari worden deze praktijkdagen op het gebied van voortplanting bij paarden bij De Nieuwe Heuvel te Lunteren georganiseerd. Tijdens deze dagen worden theorie en praktijk van zowel hengst als merrie uitvoerig behandeld. De workshops worden theoretisch onderbouwd en bieden de mogelijkheid om praktische handelingen te verrichten, voor een goede aansluiting op de praktijk.

Workshops Voortplanting Paard georganiseerd door Voortplantingspraktijk Paard, Pasedes en Hendriks EQ Repro Consultancy.

Tijdens deze praktisch toepasbare dagen worden de fysiologie en inseminatie van de merrie en de spermabeoordeling, spermaverwerking en regelgeving bij de hengst behandeld. Desiree Gebbink (Pasedes) is sinds jaar en dag werkzaam in de wereld van de hengstenhouderij, spermaverwerking (vers en diepvries). Voortplantingsspecialisten Karin Hendriks (Hendriks EQ Repro Consultancy), Myrthe Wessel en Maaike Lautenschutz (Voortplantingspraktijk Paard) hebben jarenlange ervaring op gebied van merrie-, hengstbegeleiding en embryotransplantatie.

Workshop Voortplanting Paard

De workshops worden verzorgd in twee dagen. Naast theorie over de anatomie en de fysiologie van het geslachtsapparaat zal de hormoonhuishouding behandeld worden. Bovendien komen bij de hengst (internationale) regelgeving en seksueel overdraagbare ziektes aan bod. Middels beeldmateriaal nemen wij u mee op reis door het leven van een spermacel.

Het praktijkgedeelte van de hengst bestaat uit sperma afnemen, het observeren van dit proces, het beoordelen en het verwerken van het sperma voor verzending.

Het praktijkgedeelte van de merrie bestaat uit de hygiëne rondom de kunstmatige inseminatie, het insemineren van verschillende merries en het beoordelen van de voortplantingsorganen tijdens inseminatie onder begeleiding van een dierenarts.

Inschrijving via www.pasedes.nl of via e-mail info@pasedes.nl

Voor de deelnemers is een syllabus beschikbaar. Het maximaal aantal is 21 deelnemers.

De kosten van de cursus bedragen 900 euro (excl. 21% btw). Inbegrepen zijn koffie/versnaperingen, lunch, syllabus en goodybag. U ontvangt een certificaat van deelname.

Deelname is op eigen risico.